HOPE PROJECT / Newsletter 01

PROIECT HOPE / Newsletter 01

HOPE - un proiect dedicat cercetării și proiectării de case mobile și sustenabile pentru persoanele sinistrate și/sau aflate în dificultate. 

În cadrul proiectului european HOPE conceptul de economie și dezvoltare durabilă este instituționalizat ca urmare a procesului de cercetare ce are drept scop identificarea și furnizarea  în cadru formal a unor metodologii și principii de proiectare a locuințelor modulare reutilizabile. Folosirea redusă de materiale și resurse precum și reutilizarea ulterioară a acestora printr-un proces de upcycling este un aspect important al proiectului.

 

În următorii ani, vom identifica în cadrul acestui proiect cele mai bune opțiuni și metode pentru construirea de locuințe temporare astfel încât acestea să fie ușor de relocat și reutilizabile ulterior. Scopul nostru este să transmitem cunoștiințele rezultate din cercetarea noastră următoarelor generații de ingineri și tehnicieni pentru a-i ajuta în viitor să proiecteze și să construiască locuințe mobile sigure și sustenabile.

 

Nouă parteneri din cinci țări Europene s-au întâlnit să lucreze și să facă pași importanți în direcția unui viitor mai bun în cadrul economiei sustenabile!

La sfârșitul lunii noiembrie partenerii din cadrul proiectului HOPE s-au întâlnit la Belgrad aceasta fiind a doua întrunire a grupului după cea din iunie 2022, din însorită Grecie. 

Proiectul HOPE a fost centrul eforturilor noastre de câteva luni. Facultatea de Silvicultură a Universității din Belgrad și Asociația Mikser din Belgrad au fost organizatorii întâlnirii de lucru care a avut loc pe 29 și 30 noiembrie 2022.

În prima zi a întâlnirii, s-a discutat despre eforturile anterioare și sarcinile finalizate, precum și etapele și activitățile viitoare ale proiectului.

Pentru a destinde atmosfera de lucru asupra proiectului am pregătit și două prezentări de studii de caz legate de tema proiectului, din Șerbia. Prima parte a fost prezentată de Jovan Kujundžić, arhitect, fondator și CEO al LKV Center, o companie specializată în proiectarea, fabricarea și asamblarea structurilor din lemn. Apoi, Tatjana Stratimirović a prezentat casa Integra Active, prima casă prefabricată autosuficientă și responsabilă cu mediul în Serbia. Am profitat de a doua zi de întâlnire pentru a încheia toate temele propuse pe agenda întâlnirii apoi am făcut turul laboratoarelor și al arboretumului Facultății de Silvicultură.

Mulțumim tuturor partenerilor pentru o întâlnire reușită și productivă și așteptăm cu nerăbdare următoarea noastră întâlnire!

Centrul LKV este o companie din Belgrad specializată în proiectarea, producerea și asamblarea caselor pe structuri din lemn. Modul de construcție a acestor structuri se bazează pe utilizarea unor elemente de fixare ușoare. Sistemul folosește o tehnologie patentată pentru a construi structuri de case din lemn într-o manieră industrializată. Acestea se bazează pe utilizarea unui mijloc unic de conectare - conectorul metalic LKV-C. În plus, centrul LKV proiectează și execută structuri din lemn stratificat lipit pentru case modulare. Centrul LKV se angajează să devină parte a unui nou program reglementat pentru construcții în cadrul căreia Facultatea de Arhitectură din Belgrad a dezvoltat și implementat un program de realizare de structuri de acoperiș, prefabricate industrial.

Cu INTEGRA obțineți o casă modulară inovativa, ecologică și eficientă din punct de vedere energetic, realizată din materiale naturale. Această casă fost proiectată în Serbia pentru a se potrivi tuturor tipurilor de teren și oricărui ambient natural și poate fi instalată în doar două săptămâni. Casele active INTEGRA sunt case la prețuri accesibile, cu costuri de exploatare reduse care se amortizează în 20 de ani de la construcție. În același timp, acest tip de construcție este o soluție accesibilă, cu emisii scăzute de carbon, care permite indivizilor, familiilor și comunităților să participe activ la procesul de adaptare în perspectiva schimbărilor climatice. Proiectul își propune să integreze soluții moderne care să ofere locuințe pentru diferite grupuri de utilizatori și să poată fi utilizate în facilități rezidențiale și turistice.

Co-founded by Erasmus+ Programme.

This e-mail has been sent to [[EMAIL_TO]], click here to unsubscribe.

RS