Ieșire intelectuală (IO3)

Ghid de proiectare durabilă și materiale pentru construirea unei micro-unități modulare (SUDMAG) 
Durata: 16 luni. Începe de la: M3. Se termină la: M18

Această ieșire (SUDWAG) nu se referă doar la prezentarea unui ghid practic, ci, în principal, la crearea unei noi filozofii și abordări cu privire la alegerea materialelor potrivite, proiectarea, prefabricarea, transportul, construcția-asamblarea și reprocesarea după încheierea utilizării sale pentru construcție. o unitate de construcție modulară. Unitățile mici vor fi unite pentru a forma o micro-cladire modulară practică și confortabilă, care să găzduiască diferite categorii de persoane, în funcție de dimensiune, cu nevoi diferite și din motive diferite (probleme de sănătate, dezastre naturale, migrație). Toate acestea luând în considerare și cu respectarea resurselor naturale, a oamenilor și a locurilor unde vor fi amplasate temporar aceste unități.

O caracteristică de bază a inovației este abordarea „upcycling” a SUDMAG. Aceasta înseamnă că materialele după utilizare nu vor fi irosite, ci sunt resurse valoroase pentru un nou proiect. Cel mai important parametru în această sarcină este de a lua în considerare în toate etapele, de la proiectare până la construcție, faptul că această unitate va fi dezasamblată după încheierea utilizării și va fi reasamblată în utilizarea viitoare cu o abordare aproape de zero deșeuri. Aceasta va include nu numai materiale, ci și energie și logistică.

Scopul cheie al SUDMAG este acela de a fi utilizat de orice parte interesată în ceea ce privește construirea unei unități de cazare în conformitate cu „principalul de reutilizare”.

Ne așteptăm să avem utilizatori direcți pentru SUDMAG, care sunt în primul rând Ingineri, Tehnicieni și companii de construcții (pentru faza de implementare) în domeniul construcțiilor de clădiri, iar în al doilea rând Organisme Publice Guvernamentale (serviciile lor de construcții), autorități de Protecție Civilă și alte părți interesate aferente.

Image
Image
Image
Image
Image