Mollet del Vallès

Consiliul Municipal Mollet del Vallès este o administrație publică locală situată în nord-estul Spaniei, în comunitatea autonomă Catalonia, care are 350 de funcționari publici angajați și furnizează servicii publice unei populații de aproape 52.000 de locuitori.

Domeniul de activitate al municipalității include mai multe domenii de expertiză, dar zona dedicată serviciilor sociale care încearcă să sprijine persoanele aflate în dificultate și cu risc de sărăcie a devenit actualul pilon al politicii locale din Mollet del Vallès.

Politicile, planurile și proiectele orașului de combatere a sărăciei se bazează pe o investiție economică solidă, astfel încât Consiliul Local din Mollet del Vallès este unul dintre cele 25 de orașe din Spania care atinge „nivelul de excelență” în investiții sociale. În 2019, orașul a devenit unul dintre cele 28 de municipalități din Spania cu peste 20.000 de locuitori cu cea mai mare investiție alocată serviciilor sociale cu 117,89 euro pe locuitor, ceea ce reprezintă 11,1% din bugetul total.
 
Fiind un municipiu cu peste 50.000 de locuitori, a fost înființată o Comisie Municipală de Protecție Civilă. Această comisie aprobă planurile municipale de protecție civilă și se ocupă de problemele de protecție civilă. Consiliul lucrează umăr la umăr cu Centrul de Coordonare Operațională din Catalonia (CECAT) încercând să facă față unor situații de urgență. Acest centru este organismul central de coordonare și informare pentru protecția civilă din Catalonia.

De-a lungul ultimului deceniu, consiliul a participat la multe europene ca instrument de promovare a inovației și de împărtășire a cunoștințelor între orașe în vederea unor orașe mai durabile pentru a trăi. În plus, orașul a fost premiat de mai multe ori de către Comisia UE, fiind de remarcat Premiul European Green Leaf și Premiul UE pentru Sănătate.
Image
Mollet del Vallès
Mollet del Vallès
Mollet del Vallès