Atlantic Technological University (ATU)

Atlantic Technological University (ATU) je jedan od najvećih univerziteta sa više kampusa u Irskoj, koji opslužuje raznoliku grupu učenika, osoblja, zajednica i organizacija iz regiona i šire. Atlantic TU ima populaciju studenata od preko 20.000 učenika, koji obuhvataju više od 600 akademskih programa od nivoa osnovnih akademskih studija do doktorskih studija. Ima više od 2200 članova osoblja koji rade u 8 kampusa i 8 istraživačkih centara.

Atlantic Technological University (ATU) nudi bogatu kombinaciju akademske i istraživačke izvrsnosti, kvaliteta života i mogućnosti – sve to se može doživeti u najlepšem delu Irske. ATU ima i nastaviće da ima ponosnu tradiciju angažovanja industrije, kroz kolaborativno istraživanje i pružanje kurseva na osnovnim i postdiplomskim studijama koji ispunjavaju zahteve za veštinama tržišta rada i poslodavaca. Njegov pristup saradnji obezbeđuje studije orijentisane na praksu i istraživanja koja nastoje da se pozabave glavnim izazovima sa kojima se suočava društvo i svet.

Kao severni i zapadni tehnološki univerzitet sa više kampusa, ATU je posvećen omogućavanju održivog ekonomskog, društvenog i kulturnog razvoja; povezan sa regionom i načinom razmišljanja koji seže daleko izvan njega.

ATU Connemara je nadaleko poznat po svojim kursevima dizajna i tehnologije nameštaja. Kampus se nalazi na obali Atlantika u spektakularnom planinskom regionu Connemara i ima oko 250 studenata. Od 1987. godine je sinonim za studije dizajna nameštaja i nudi B.Sc. honours (Level 8)  kurseve dizajna i proizvodnje nameštaja i izrade nameštaja i arhitektonskoge obrade oblikovanja drveta. Kampus ima kompletan paket mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja, uključujući mašine za obradu drveta, CNC tehnologiju, CAD/CAM sisteme, sisteme za završnu obradu, lasersku tehnologiju i digitalnu proizvodnju. Laboratorije i radne sobe su dizajnirane kao visoko efikasna okruženja sa dve potpuno opremljene računarske laboratorije i odličnom internet konekcijom u celom kampusu.

ATU Connemara je povezan sa velikim kompanijama za dizajn i proizvodnju nameštaja širom sveta. Sveobuhvatan program prakse omogućava studentima da iskoriste prilike da rade sa liderima u proizvodnji nameštaja još tokom studija. Takođe ima brojne veze sa fakultetima u Evropi i SAD. Kampus je akreditovani Green Campus i proaktivno promoviše principe održivosti u okviru svog podučavanja i učenja. Njihovi diplomci su priznati na nacionalnom i međunarodnom nivou zbog svojih tehničkih veština i kreativnosti. U poslednjih 10 godina, studenti sa ATU Connemara osvojili su Ireland skills in Cabinetmaking i Medallions of Excellence at WorldSkillsu Lajpcipu, Sao Paulu, Abu Dabiju i Kazanu.

Nedavno je ATU Connemara uspostavila projekat pod nazivom Obrazovanje i učenje integrisano u rad (eWIL) koji podržava učenje zasnovano na radu za one koji žele da razviju veštine u digitalnoj proizvodnji, automatizaciji, upravljanju projektima i lean operacijama.
Anaptyxiako Kentro Thessalias logo
Anaptyxiako Kentro Thessalias