Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού (ATU)

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού (Atlantic Technological University-ATU) είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων στην Ιρλανδία, που εξυπηρετεί μια διαφορετική ομάδα μαθητών, προσωπικού, κοινοτήτων και οργανισμών από την περιοχή και μακρύτερα. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού έχει φοιτητικό πληθυσμό άνω των 20.000 μαθητών, που εκτείνεται σε 600+ ακαδημαϊκά προγράμματα από προπτυχιακό έως διδακτορικό επίπεδο. Διαθέτει περισσότερα από 2200 μέλη προσωπικού που εργάζονται σε 8 πανεπιστημιουπόλεις και 8 ερευνητικά κέντρα.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού προσφέρει έναν πλούσιο συνδυασμό ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας, ποιότητας ζωής και ευκαιριών – όλα αυτά μπορείτε να τα ζήσετε στο πιο όμορφο μέρος της Ιρλανδίας. Η Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού έχει και θα συνεχίσει να έχει μια περήφανη παράδοση δέσμευσης στον κλάδο, μέσω της συλλογικής έρευνας και της παροχής μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δεξιοτήτων των εργοδοτών. Η συνεργατική προσέγγισή του διασφαλίζει την παροχή πρακτικών μελετών και έρευνας που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο κόσμος.

Ως βόρειο και δυτικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο πολλών πανεπιστημιουπόλεων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού είναι αφιερωμένο στην παροχή βιώσιμης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. συνδεδεμένη με την περιοχή και με νοοτροπία που φτάνει πολύ πέρα από αυτήν.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού Connemara είναι ευρέως γνωστό για τα μαθήματά του στον Σχεδιασμό και την Τεχνολογία Επίπλων. Η πανεπιστημιούπολη βασίζεται στην ακτή του Ατλαντικού και στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή της Connemara και έχει περίπου 250 φοιτητές. Είναι συνώνυμο με τη μελέτη του σχεδιασμού επίπλων από το 1987 και προσφέρει Πτυχίο επιστημών (Επίπεδο 8) μαθήματων Σχεδιασμού και Κατασκευής Επίπλων και Επιπλοποιίας και Αρχιτεκτονικής Ξυλουργικής. Η πανεπιστημιούπολη διαθέτει μια πλήρη σειρά μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή επίπλων, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου, τεχνολογίας CNC, συστημάτων CAD/CAM, συστημάτων φινιρίσματος, τεχνολογίας λέιζερ και ψηφιακής κατασκευής. Τα εργαστήρια και οι αίθουσες εργασίας έχουν σχεδιαστεί ως περιβάλλοντα υψηλής απόδοσης με δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υπολογιστών και εξαιρετική σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλη την πανεπιστημιούπολη. 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού Connemara έχει συνδέσμους με μεγάλες εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής επίπλων σε όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοποθέτησης εργασίας επιτρέπει στους μαθητές να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες να συνεργαστούν με ηγέτες στην κατασκευή επίπλων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Έχει επίσης μια σειρά από δεσμούς με κολέγια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η πανεπιστημιούπολη είναι μια διαπιστευμένη Πράσινη Πανεπιστημιούπολη και προωθεί προληπτικά τις αρχές της βιωσιμότητας στη διδασκαλία και τη μάθησή της. Οι απόφοιτοί τους αναγνωρίζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις τεχνικές τους δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Τα τελευταία 10 χρόνια, μαθητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού Connemara κέρδισαν τις δεξιότητες στην Ιρλανδία στην Κατασκευή ντουλαπιών και κέρδισαν Μετάλλια Αριστείας στο WorldSkills στη Λειψία, το Σάο Πάολο, το Άμπου Ντάμπι και το Καζάν.

Πρόσφατα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ατλαντικού Connemara δημιούργησε ένα έργο με τίτλο Education and Work-Integrated Learning (eWIL) το οποίο υποστηρίζει τη μάθηση με βάση την εργασία για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες στην ψηφιακή κατασκευή, τον αυτοματισμό, τη διαχείριση έργων και τις λιτές λειτουργίες.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.atu.ie/
Anaptyxiako Kentro Thessalias logo
Anaptyxiako Kentro Thessalias