Atlantic Technological University (ATU)

La Universitat Tecnològica Atlàntica (ATU) és una de les universitats multicampus més grans d’Irlanda, que presta serveis a un grup divers d’estudiants, personal, comunitat i organitzacions de la regió i dels voltants. L’ATU té una població estudiantil de més de 20.000 alumnes, compta amb més de 600 programes acadèmics des de pregrau fins a doctorat. Compta amb més de 2.200 empleats que treballen repartits en 8 campus i 8 centres de recerca.

La Universitat Tecnològica Atlàntica ofereix una rica combinació d'excel·lència acadèmica i investigació, qualitat de vida i oportunitats, i tot això es pot experimentar a la part més bella d'Irlanda. L’ATU està i seguirà estant orgullosa de la tradició de compromís i implicació amb el sector de la indústria, a través de la investigació col·laborativa i l'oferta de cursos de grau i postgrau que compleixin els requisits que busquen els empresaris. La seva col·laboració amb el sector de la industria garanteix que els estudis estiguin orientats a la pràctica i que les investigacions permetin donar resposta als principals reptes als quals s'enfronta la societat i el món.

Com a universitat tecnològica multicampus del nord i l'oest d’Irlanda, l’ATU es dedica a promoure un desenvolupament econòmic, social i cultural sostenible; connectat a la regió i amb una mentalitat que va molt més enllà del seu territori.

L’ATU Connemara és popularment conegut pels seus cursos en Disseny i tecnologia de mobles. El campus està ubicat a la costa atlàntica en l’espectacular regió muntanyosa de Connemara i compta amb aproximadament 250 estudiants. Des de l'any 1987 és sinònim de l'estudi del disseny de mobles i ofereix una llicenciatura en ciències (nivell 8) de Disseny i Fabricació de Mobles i Fabricació de Mobles i Fusteria Arquitectònica. El campus té un conjunt de maquinària que s’utilitza en la fabricació de mobles, incloent màquines de processament de fusta, tecnologia CNC, sistemes CAD/CAM, sistemes d'acabat, tecnologia làser i fabricació digital. Els laboratoris i les sales de treball estan dissenyats com a entorns altament eficients amb dos laboratoris d'informàtica totalment equipats i una excel·lent connectivitat a Internet a tot el campus. 

L’ATU Connemara manté el lligam amb les principals empreses de disseny i fabricació de mobles d'arreu del món. Disposa d’un complet programa de pràctiques que permet als estudiants aprofitar les oportunitats de treballar amb líders en la fabricació de mobles durant els seus estudis. També té una sèrie de vincles amb col·legis d'Europa i dels Estats Units. El campus té l’acreditació de Campus Verd i promou de manera proactiva els principis de sostenibilitat dins del seu ensenyament i aprenentatge. Els seus graduats són reconeguts a nivell nacional i internacional per les seves habilitats tècniques i la seva creativitat. Durant els últims 10 anys, els estudiants de l'ATU Connemara han guanyat les habilitats d'Ebenisteria d'Irlanda i han guanyat medallons d'excel·lència a WorldSkills a Leipzip, São Paulo, Abu Dhabi i Kazan.

Recentment, ATU Connemara ha establert un projecte titulat Education and Work-Integrated Learning (eWIL) que dóna suport a l'aprenentatge basat en el treball per a aquells que volen desenvolupar habilitats en la fabricació digital, l’automatització, la gestió de projectes i operacions bàsiques.

Més informació a: https://www.atu.ie/
Anaptyxiako Kentro Thessalias logo
Anaptyxiako Kentro Thessalias