Univerzitet u Beogradu – Šumarski fakultet

Univerzitet u Beogradu je državni univerzitet osnovan 1808. godine. Nudi obrazovanje iz oblasti prirodno-matematičkih, tehnološko-inženjerskih, medicinskih, društveno-humanističkih nauka i sastoji se od 31 fakulteta, 11 istraživačkih instituta i 13 univerzitetskih centara. Sa 100.000 studenata i 8.000 zaposlenih (5.000 istraživačkog i nastavnog osoblja) koji nudi više od 350 studijskih programa, to je akademska zajednica koja je dobro pozicionirana u naučnom svetu.

Misija Univerziteta u Beogradu je da studentima pružimo vrhunsko obrazovanje i izuzetno znanje, ne samo u smislu njihovog intelektualnog rasta i razvoja već i u smislu njihovih ljudskih kvaliteta i etičkih vrednosti; pomeranje granica znanja i visokog obrazovanja, promovisanje intelektualnog okruženja i poštovanje pravih vrednosti, poštovanje i prihvatanje razlika među ljudima.
 
Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu je najviša naučna ustanova visokog obrazovanja u oblastima šumarstva, nauke i tehnologije drveta, pejzažne arhitekture i ekološkog inženjerstva u Srbiji, sa tradicijom dugom 100 godina. Osnovni cilj Šumarskog fakulteta je unapređenje konkurentnosti u naučnim i obrazovnim oblastima, uz istovremeno očuvanje tradicionalnih vrednosti. Pored očuvanja vrednosti zasnovanih na nacionalnim i kulturnim obeležjima koje obogaćuju evropsko akademsko obrazovno polje, cilj reforme naučnog i obrazovnog rada na Fakultetu je i zaštita prirodnog nasleđa, održivo korišćenje prirodnih resursa na ekološkim osnovama i opšta zaštita životne sredine uz primenu savremenih tehnologija.
Anaptyxiako Kentro Thessalias logo
Anaptyxiako Kentro Thessalias logo
Image
Image
Image
Image