CASE LEMN BERNARD

Case Lemn Bernard srl je rumunska kompanija osnovana 2014. godine, specijalizovana za konstrukcije od masivnog drveta. Međutim, Proizvodni tim ima istoriju i iskustvo u proizvodnji drvenih objekata, i u svom portfoliju broji oko 300 kuća izgrađenih u Rumuniji  i inostranstvu (uglavnom u Francuskoj) između 2003. i 2014. godine.

Kompanija je specijalizovana za konstrukcije koje se grade bilo od okruglih trupaca (smreka i jela) ručno obrađenih, prosečne debljine 250 mm, a po poznatoj skandinavskoj tehnici za montažu, kao i od pravougaonih greda, mehanički obrađenih uz pomoć spoja u pero – žleb (zidnih greda).

Takođe, proizvode se vrata i prozori za projektovane kuće, podovi i elementi krovne konstrukcije.

Kompanija se nalazi na povoljnoj lokaciji u planinskim šumovitim predelima, u neposrednoj blizini glavnih rekreativnih centara i letovališta na južnim Karpatima u Rumuniji, stoga je Case Lemn Bernard jedan od važnih dobavljača vikendica i rezidencija izgrađenih od masivnog drveta u ovom regionu.

Kompanija poseduje sopstveno odeljenje za projekte i dizajn koji koristi profesionalni nemački softver – SEMA®, dizajniran za projektovanje drvenih kuća. Radi se na sopstvenim, ali i uslužnim projektima, sve po izboru kupca.

Tim Case Lemn Bernard je posvećen inovacijama i kontinuirano unapređuje tehnike proizvodnje, dok se drvene konstrukcije sve više promovišu u Evropi kao zdraviji izbor za životnu sredinu, jer je trenutno ekološki i održiviji proizvod u poređenju sa kućama od betona ili cigle.
Image